Μπάρες ξηρών καρπών
Υλικά:
• 200γρ. διάφοροι ξηροί καρποί
• 150γρ. χουρμάδες βασιλικοί (σε ζεστό νερό για 10 λεπτά για να γίνει πάστα)
• χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 160γρ. βρώμη αλεσμένη
• 2 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο/ ταχίνι
• 50γρ. κουβερτούρα προαιρετικά
Εκτέλεση
• Περνάμε από το μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες ξεχωριστά.
• Βάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες και τον χυμό πορτοκάλι και πατάμε με ένα πιρούνι
για να λιώσουν κι άλλο οι χουρμάδες.
• Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την αλεσμένη
βρώμη και ανακατεύουμε καλά.
• Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και την κουβερτούρα - την οποία έχουμε κόψει σε
μικρά κομματάκια με το μαχαίρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια για να ομογενοποιηθούν.
• Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
• Κόβουμε σε κομμάτια.