Μπάρες ξηρών καρπών

Υλικά:

• 200γρ. διάφοροι ξηροί καρποί

• 150γρ. χουρμάδες βασιλικοί (σε ζεστό νερό για 10 λεπτά για να γίνει πάστα)

• χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

• 1 κ.γλ. κανέλα

• 160γρ. βρώμη αλεσμένη

• 2 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο/ ταχίνι

• 50γρ. κουβερτούρα προαιρετικά

Εκτέλεση

• Περνάμε από το μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες ξεχωριστά.

• Βάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες και τον χυμό πορτοκάλι και πατάμε με ένα πιρούνι

για να λιώσουν κι άλλο οι χουρμάδες.

• Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την αλεσμένη

βρώμη και ανακατεύουμε καλά.

• Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και την κουβερτούρα - την οποία έχουμε κόψει σε

μικρά κομματάκια με το μαχαίρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια για να ομογενοποιηθούν.

• Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

• Κόβουμε σε κομμάτια.

Previous
Previous

Μπάρες βρόμης